Bindweefselmassage

Bindweefselmassage. Grote kans dat je erover gehoord of gelezen hebt. Nooit geprobeerd? Wellicht is het dan tijd om het tij te keren. Althans, dat bleek de juiste beslissing voor mij omdat mijn huid nu veel meer kleur heeft in mijn gezicht. Maar er zijn meer positieve effecten als het gaat om de bindweefsel gezichtsmassage. De bindweefsel massage voor mijn bovenbenen is in combinatie met voeding en sporten veel strakker en gladder geworden. Een tipje van de sluier: de doorbloeding en de zuurstoftoevoer worden beter en de huid egaliseert en glanst. Dat wil toch iedereen!

Bindweefselmassage
Cosmetische Bindweefselmassage is een pittige behandeling en zeker niet altijd pijnloos. Toch is dit één van de populairste behandelingen. Wat is het nut van bindweefselmassage?
Bindweefsel
Bindweefsel kun je vergelijken met het cement tussen de stenen van een huis. Door ons hele lichaam verbindt en ondersteunt het organen, gewrichten en spieren. Bindweefsel leidt ook bloedvaten en zenuwen naar de organen en beschermt tegen infecties. Ook hebben de cellen in het bindweefsel een grote rol bij het wondgenezingsproces. Het onderhuidse bindweefsel isoleert warmte, slaat energie op en is verantwoordelijk voor het transport van zuurstof, voedings- en afvalstoffen.
Een jong, strak en rimpelvrij gezicht bestaat van binnen uit goed bindweefsel. Dit bindweefsel zit vol collageen en elastine. Tijdens het verouderen van de huid wordt er minder collageen en elastine in het bindweefsel aangemaakt. De rek gaat er als het ware uit. De huid wordt slapper en dat heeft tot gevolg: rimpels in je gezicht en een slappere huid op je lichaam!
Met deze massage worden o.a. de volgende effecten bereikt:

– Verbetering van de huidconditie
– Stimulering van de huid doorbloeding
– Reductie van stress door het opheffen van onderhuidse verklevingen
– Opnameverbetering van werkstoffen
– Bevordering van de celdeling
– Versteviging en nieuwe aanmaak van bindweefsel
– Verbetering van de huidstructuur en huidteint
– Vermindering van rimpels, kraaienpootjes en littekens

Behandelfrequentie
Afhankelijk van de doelstelling, uw huidconditie en de behandelindicatie wordt de behandelfrequentie vastgesteld. Meestal zijn zes tot twaalf behandelingen nodig. De bindweefselmassage geeft in kuur vorm het beste effect. Naarmate de kuur vordert, wordt het weefsel soepeler en gaat de structuur van de huid er steeds beter uitzien. De huid raakt beter doorbloed en afvalstoffen worden sneller afgevoerd.
Een kuur bestaat uit 1 x per week bindweefselmassage gedurende zes weken, met daarna een rustpauze van drie weken (de massage werkt in deze drie weken nog door). Hierna weer drie tot zes weken, 1 x per week behandelen. Indien nodig kan de bindweefselmassage worden uitgebreid naar twaalf behandelingen.
Bij Lifestyle salon The Hague kan je voor zowel bindweefsel massage voor je gezicht als voor je lichaam terecht.

Bindweefsel massage 30 minuten €45.00
Bindweefsel massage 45 minuten €60.00
Kuur van 6x 30 minuten € 225.00
Kuur van 6x 45 minuten € 300.00

Bij aankoop van een kuur ontvangt u een gratis Home Cupping set.